Enquetes en stemmen in google meet

Enquêtes uitvoeren en stemmen in Google Meet

Google heeft in oktober 2020 een van de meest gevraagde uitbreidingen toegevoegd aan Google Meet, namelijk de mogelijkheid om deelnemers aan een meeting via een laptop te laten stemmen en vragen te stellen. Met name de enquête/stem mogelijkheid is een feature waar met smart op wordt gewacht.

Online vergaderen wordt belangrijker

Door de corona crisis zijn we massaal aan het online vergaderen geslagen. Online vergaderen is geen 100% vervanging van fysiek vergaderen, maar voor veel meetings is het een geweldige tijd- en kostenbesparende oplossing.

Niemand weet hoe onze vergadergewoonten zich in de toekomst zullen ontwikkelen, maar dat een aantal veranderingen in ons gedrag en werkwijze permanent zijn, dat is inmiddels wel voor iedereen duidelijk.

Google Meet de beste vergadertool

Google heeft met Google Meet als onderdeel van Google Workspace in rap tempo marktaandeel veroverd in het vergadersegment. Meet heeft een aantal voordelen, het is veilig, snel, werkt op ieder systeem en je hebt er om deel te nemen aan een Google Meet seesie géén aanvullende softwarepakketten of abonnementen nodig.

Met het toegenomen gebruik, zijn ook de productverbeteringen aan Google Meet in een stroomversnelling terecht gekomen. En dus volgt de ene na de andere aangekondigde productverbetering. En voor zakelijke gebruikers komt er medio oktober een belangrijke uitbreiding.

Stemmen op de Algemene Leden Vergadering …

Verenigingen houden jaarlijks hun algemene ledenvergaderingen. Die gaan als gevolg van de beperkingen op dit moment vaak niet door. Teveel leden bij elkaar dat kan niet.

Je kunt zo’n vergadering wel in Google Meet houden, maar dan zijn er wel beperkingen. Op ledenvergaderingen wordt doorgaans nogal wat afgestemd over voorstellen, amendementen. En dat is online moeilijk. En daarmee is ook het enthousiasme voor digitale ledenvergaderingen kleiner.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit kunnen verzorgen, maar dat kost simpelweg heel erg veel geld.

Enquêtes en stemmen in Google Meet

Enquêtes of stemmogelijkheden zorgen ervoor dat u snel de mening kunt peilen van de deelnemers van een vergadering, voorals als er veel deelnemers zijn. U krijgt realtime respons van deelnemers en besluiten kunnen snel genomen worden en inzichtelijk gemaakt worden.

Los van de voordelen die dit biedt om te stemmen, kunnen sprekers snel meningen peilen van deelnemers en ook deelnemers mee laten stemmen over het verdere verloop of de focus van de presentatie. De presentaties worden daarmee interactiever en de vergadering in Google Meet interessanter.

Vragen en Antwoorden (Q&A)

Met de nieuwe Vragen en Antwoorden module (in het Engels Q&A) kunnen moderators de mogelijkheid voor deelnemers openzetten om vragen te stellen. Andere deelnemers kunnen die vragen ondersteunen en met een like meer gewicht geven. Vervolgens kunnen de beheerders van de meeting beslissen hoe zij de antwoorden op de belangrijkste vragen gaan inkleden.

Na het beëindigen van een vergadering in Google Meet krijgen de organisatoren van de vergadering automatisch een e-mail met daarin een overizcht van alle ingediende vragen zodat ze ook eventueel nog openstaande vragen verder kunnen beantwoorden.

Meer weten over het opzetten van of deelnemen aan vergaderingen in Google Meet?

Voor wie beschikbaar?

De enquête en Q&A modules zijn inmiddels beschikbaar voor klanten met een licentie van G Suite Essentials, G Suite Business, G Suite Enterprise, en G Suite Enterprise voor Educatie.

Hoe kan ik een enquête aanmaken in Google Meet?

Een poll/enquête starten in Google Meet als organisator van een vergadering

Wanneer u als organisator van een vergadering een enquête wilt starten, doorloopt u een aantal stappen. In onderstaande film ziet u precies wat u kunt doen om een of meerdere polls klaar te zetten, de deelnemers te laten stemmen en de resultaten te publiceren.

Hoe kan ik stemmen in Google Meet?

Meedoen aan een stemming in Google Meet als deelnemer

U kunt als deelnemer meedoen aan een online stemming in Google Meet die door de organisator van der vergadering voor u wordt klaargezet. Op onderstaande film leggen we u uit hoe dat in zijn werk gaat.

Wilt u online vergaderen in Google Meet? Wij faciliteren graag een digitale vergadering voor u. Vraag naar de mogelijkheden!