• Notities inspreken in Google Keep

    U spreekt in. Google zet de spraak razendsnel om in tekst.

  • Notities inspreken in Google Keep

    U spreekt in. Google zet de spraak razendsnel om in tekst.

Google Keep sticky notes met spraak opnemen

google keep Het is nog niet zo lang geleden dat het heel normaal was om op je computermonitor twee, drie of tien sticky notes of post-it memo’s te plakken.

In eerste instantie waren ze geel, later kwamen ze ook in diverse andere -bij voorkeur- fluoriserende kleuren.

Op zo’n post-it memo schreef je iets wat je zelf niet wilde vergeten, of wat een ander zeker niet mocht vergeten.

Google Keep is het sticky note of zo u wilt notitie programma van Google. Het is een onderdeel van Google Workspace. Met een hele grote groep  enthousiaste gebruikers. Wie streeft naar een papierloos bureau, notities wil delen met anderen of een fan is van afvinklijstjes kan niet zonder Google Keep.

Een minder bekende maaro zo handige eigenschap van Google keep is het omzetten van spraak in tekst. U opent de app op uw telefoon of tablet, drukt op het microfoontje onderin en spreekt een notitie in.

Google maakt direct een nieuwe notitie aan met daarin uw opgenomen tekst. Maar ook wordt al wat u gezegd heeft direct omgezet in tekst.

Als u dat wilt kunt u later bij het nalezen van de Google Keep notitie ervoor kiezen om de geluidsopname te verwijderen en alleen de tekst te bewaren.

Het inspreken van notities of herinneringen gaat vele malen sneller dan het intikken op uw telefoon.

Uw spraak omzetten in geschreven tekst

Google heeft zelf ook een hele korte video gemaakt (in het Engels) waarin een en ander duidelijk wordt uitgelegd.

In onderstaande video legt een van de mensen van Google u uit hoe u dit snel voor elkaar krijgt. U bent in no time aan het dicteren en maakt en bewaart zo uw notities sneller dan ooit tevoren.