Sociale Media veroveren in hoog tempo de wereld. Twitter, Facebook, LinkedIn, Google Plus, Instagram en Pinterest. Iedereen kent wel iemand die verwoed twittert of facebookt… Er valt niet meer aan te ontkomen. Ook voor de zoekmachineoptimalisatie is de aanwezigheid op sociale media inmiddels van belang.

U vraagt uzelf misschien af of social media voor u en uw bedrijf interessant kunnen zijn. Kunt u sociale netwerken inzetten in het genereren van nieuwe klanten? Of bij het onderhouden van contacten met bestaande klanten? Of denkt u aan het in stand houden en intensiveren van de relatie met uw klanten? Integreert u social media in uw website, of juist niet?

Social media: Zelf doen of uitbesteden?

Gaat u zelf de contacten onderhouden met uw social media relaties? En zoja hoeveel tijd vergt dat dan?  En welke etwerken kunt u het eenvoudigst inzetten. En hoe vaak doet u dat. Zijn twee berichten op Facebook in de week voldoende? En geldt dat ook voor Twitter?  Kortom veel vragen, met antwoorden die voor iedereen verschillend zijn.

Sociale netwerken zijn belangrijk, wie goed gebruik maakt van deze netwerken vergroot de interactie met bestaande en mogelijke nieuwe afnemers. Daarnaast zorgt het feit dat u actief bent op sociale media er ook nog eens voor dat u beter scoort in de zoekmachines. En dat is dubbel op.

Het is alleen de vraag of u deze activiteiten zelf gaat verzorgen of uitbesteed. Zelf doen is goedkoper maar niet altijd even effectief. Allereerst ontbreekt het u waarschijnlijk aan de benodigde expertise om het nog maar niet te hebben over tijdgebrek. Want dan wordt het bijhouden van de linkedin pagina al snel kind van de rekening en uiteindelijk vergeten. Daarom is voor veel bedrijven het uitbesteden van Social Media activiteiten een goed idee.

VLG ondersteunt bedrijven die actief zijn met social media, of overwegen om social media in te gaan zetten in hun mediamix. Twitter, Facebook of Linkedin voor uw bedrijf? Het schrijven van webteksten, opzzetten van een campagne of wedstrijd samen met een nieuwsbrief?

Neem dan eens contact met ons op. Desgewenst verzorgen wij voor u het gehele social-mediatraject inclusief de opbouw van een relatienetwerk.