Nieuw: Bestanden vergrendelen in Google Drive

Google Workspace, het krachtige samenwerkingsplatform, blijft evolueren om aan de behoeften van zijn gebruikers te voldoen. Een recente toevoeging aan de reeks functionaliteiten is de mogelijkheid om bestanden te vergrendelen, waardoor ze niet meer kunnen worden gewijzigd, ongeacht het niveau van toegang van de gebruiker.

Wat houdt deze nieuwe feature in?

Google Workspace klanten hebben nu de mogelijkheid om bestanden op slot te zetten. Dit betekent dat niemand, ongeacht hun niveau van toegang, nog wijzigingen, opmerkingen of suggesties kan toevoegen aan een Google Drive document. Het bestand bevindt zich in wezen in een alleen-lezen modus totdat het weer wordt ontgrendeld.

Eenvoudige vergrendeling met een rechtsklik

Wat deze functie onderscheidt van bestaande mogelijkheden zoals het gebruik van de Google Drive API of het aanvragen van goedkeuring voor een vergrendeld bestand, is de eenvoudige toegankelijkheid. Met een simpele rechtsklik op het bestand, gevolgd door de keuze voor ‘Bestandsinformatie’ en vervolgens ‘Vergrendelen’, kun je het bestand op elk gewenst moment vergrendelen.

Waarom is bestanden vergrendelen in Google Drive belangrijk?

Google Workspace heeft de afgelopen tijd aanzienlijke updates doorgevoerd om te concurreren in de wereld van productiviteitstools. Terwijl geavanceerde AI-functies en native eSignature-ondersteuning worden toegevoegd, blijft ook aandacht bestaan voor essentiële, alledaagse behoeften.

Hoe vaak hebt u niet gewenst dat u een bestand kon vergrendelen voor bewerking, zonder dat dit een ingewikkeld proces vereiste? Met deze nieuwe feature wordt dit een eenvoudige handeling die uw workflow aanzienlijk kan vereenvoudigen.

Voor meer informatie over deze nieuwe feature en gedetailleerde stappen over hoe u deze kunt gebruiken, verwijzen wij u graag naar de officiële Google Workspace documentatie.

Met deze nieuwe feature in Google Workspace wordt het beheren van uw bestanden nog eenvoudiger en efficiënter. Het vergrendelen van bestanden stelt u in staat om volledige controle te behouden over uw documenten, zonder gedoe.

Probeer het vandaag nog en ontdek hoe deze nieuwe functionaliteit uw workflow kan verbeteren!

U vergrendelt een bestand in Google Drive als volgt:

  1. U gaat naar drive.google.com en navigeert naar het bestand dat u wilt vergrendelen
  2. Rechtsklik het bestand > selecteer Bestandgegevens en dan Vergrendelen

 

Let op: Het vergrendelen van bestanden komt alleen beschikbaar voor klanten met een betaald Workspace abonnement en is (nog) niet beschikbaar voor niet betalende gebruikers. 

(c) 07-09-2023