Bericht snoozen in Gmail

Snoozen van een bericht in Google Workspace of Gmail

Wat is snoozen in Gmail?

Een van de meest ondergewaardeerde functies in Gmail/G Suite is de snooze knop bovenaan de mails. Die laat berichten terugkomen in uw inbox op het moment dat u dat wilt.

Stel u ontvangt een bericht met een agenda voor een volgende vergadering. Daarmee hoeft u nu nog niets te doen. Met de snooze knop kunt u dit bericht een dag voor de geplande vergadering terug laten komen in uw inbox. Precies op het juiste moment.

Of het is weekend, u checkt waarschijnlijk ook dan van tijd tot tijd uw mail. Daarin berichten die minder dringend zijn en pas de maandag erop om een reactie of handeling vragen. Door dit bericht te snoozen tot maandag houdt u uw inbox leeg en ziet u dat minder belangrijke bericht niet iedere keer weer als u uw mail checkt.

Of een planning met reistijden voor een vakantie met vrienden die u ontvangt. U vertraagt die door op de snooze knop te drukken en te kiezen voor de dag van vertrek.

Alle informatie op het juiste moment, wanneer u die nodig heeft. Dat is de snooze button in uw mail.

De snooze functie nader uitgelegd

Op de begeleidende instructievideo ziet u het gebruik van de snooze functie in Gmail of G Suite, weliswaar in het Engels, maar glashelder uitgelegd door een van de Productivity Managers van Google.

Neem de proef op de som en start met snoozen… Het werkt echt prettig als u er eenmaal aan gewend bent.

U wilt overstappen naar Google Workspace? Laat het ons even weten!