De snelheid van uw site

Er zijn heel veel factoren die de ranking (positie van uw site in de zoekmachines) bepalen. Google heeft herhaaldelijk aangegeven dat site-snelheid een steeds belangrijkere factor wordt bij het bepalen van de rangorde. En dat is begrijpelijk. Het is namelijk ronduit irritant als een site niet of tergend langzaam geladen wordt.

Er zijn diverse online tools waarmee u kunt bekijken of uw website technisch goed in elkaar zit en snel of langzaam weergegeven wordt. Het tunen van uw site is vaak specialistisch werk dat u het beste aan een vakman of -vrouw kunt overlaten. Maar u kunt zelf ook het een en ander doen.

In de praktijk blijkt namelijk dat veel mensen helemaal nergens op letten wanneer ze hele grote afbeeldingen of foto’s op hun website plaatsen. En grote foto’s resulteren in een langere laadtijd en dus een tergend langzame site. Met een paar klikken en gratis online tooltjes kunt u de foto’s op uw site vaak al snel minimaal 10 en soms 100 maal zo klein maken zonder kwaliteitsverlies. In ons bericht over een foto online resizen en comprimeren leest u er meer over