malware-320

Google verstrekt inzicht in phishing en malware sites

malware-320Wie gebruik maakt van Google Chrome als webbrowser heeft het waarschijnlijk al eens meegemaakt. U wilt naar een bepaalde site en krijgt een waarschuwing dat het beter is om dit niet te doen omdat de site niet veilig is.

Het kan zijn dat het een phisingsite is (met software die hengelt naar informatie). Of erger nog, een malware site die software op uw PC zet die u niet wilt en die een hele hoop ellende veroorzaakt.

 

Google waarschuwt al sinds 2006. Niet alleen aan bezoekers van sites, maar ook aan eigenaren via webmaster tools. Gemiddeld worden per dag een kleine 10.000 sites gemarkeerd als ‘fout’. Inmiddels verstrekt Google ook inzicht in het aantal sites dat door de jaren heen per week gedetecteerd wordt. U vindt deze informatie HIER op het officiële blog van Google.

Het is interessant om te zien dat door de jaren heen, het aantal gemarkeerde sites wel stijgt, maar veel minder snel dan dat internet groeit. Daar komt nog bij dat Google steeds beter wordt in het opsporen van deze onveilige sites. Met andere woorden. De campagnes van Google werpen hun vruchten af. Het web wordt langzaam relatief steeds veiliger.

Dat gezegd hebbende; 10.000 foute sites per dag, dat zijn er natuurlijk wel nog steeds heel erg veel…