Echte artikelen: altijd beter

U heeft er misschien wel eens over gelezen. De Google Panda update. Veel beheerders van websites zien hun bezoekersaantallen stelselmatig terug lopen. Ze worden ‘geraakt’ door Google Panda. Toch zijn er ook sites die na de update beter uit de bus komen. Hoe kan dat dan?

In de praktijk blijkt dat vooral sites met knip en plak artikelen geraakt worden. Google wordt steeds beter in het onderscheiden van berichten die u elders heeft opgehaald en berichten die u echt zelf geschreven heeft.

Ook de lengte van de berichten schijnt er wel degelijk meer en meer toe te gaan doen. Wie steeds berichten op de site plaatst van een paar regels zakt. De norm voor ‘goede berichten’ lijkt qua lengte tenminste 300 woorden.

Wie dus wil blijven ranken en niet wegzakken kan beter de frequentie van plaatsing van nieuwe berichten wat laten dalen. En als er dan berichten geplaatst worden, zorg er dan voor dat u die zelf geschreven heeft, dat ze interessant zijn voor uw doelgroep en tenminste 300 woorden lang zijn. !000 woorden is trouwens beter