backhatseo

Black Hat SEO

Eerlijk duurt het langst. Zo ook bij zoekmachine marketing. Zoekmachines worden steeds beter in het opsporen van sites die op een niet geoorloofde manier proberen om een betere ranking te krijgen.

Om maar eens een paar voorbeelden te noemen van praktijken die absoluut verboden zijn:

  • U mag geen “verborgen text” (bv. zwarte letters op een zwarte achtergond) laten zien op uw site.
  • U mag geen “doorway pages” opnemen. Dit zijn pagina’s die vol trefwoorden die alleen zijn bedoeld voor de zoekmachines en niet voor bezoekers aan de site.
  • Gebruik geen “nep- redirects” waarbij de bezoeker snel wordt doorgestuurd naar een andere pagina dan in de index staat aangegeven.
  • En dan is er nog “cloaking” waarbij zoekmachines andere content te zien krijgen dan menselijke bezoekers van de site. 

Bij de meeste zoekmachines (Google in ieder geval) resulteert fraude onherroepelijk in verwijdering uit de index. Uw site is daarna als van de aardbodemverdwenen. Illegale technieken om hoger te scoren worden ook wel Black Hat SEO genoemd en zijn dus uit den boze.

En als de zoekmachine uw tactieken niet opmerkt, dan is er nog altijd de concurrent, die uw website nauwkeurig bekijkt en melding maakt van de fraude die u pleegt. Iedere fraudemelding wordt door de zoekmachines serieus genomen.

Gegarandeerde posities bestaan niet

Wie goed wil scoren in Google moet gewoon de beste site bouwen. Bedrijven die u een eerste plaats in Google garanderen voor een of meerdere zoektermen en dan ook nog in een korte tijd kunnen dit bijna nooit waarmaken en maken bijna altijd gebruik van black-at-seotechnieken. U wordt gelokt met een no cure no pay voorstel.

Maar dat is te kort door de bocht, het voorstel is namellijk no cure – no pay – no repair. Als u uit de index verwijderd wordt door illegale SEO technieken, dan zit U namelijk met de gebakken peren. Uw garantiegever is in geen velden meer te bekennen en een verwijdering repareren is moeilijk, duurt lang en erg kostbaar. In ieder geval veel duurder dan uzelf gewoon aan de regels houden en op een eerlijke manier een goede positie realiseren voor de termen die voor u belangrijk zijn.